Modula ile depolar daha verimli

Murat KÜÇÜK
Modula’yı tanıyabilir miyiz?
Modula; System Group’un bünyesinde bulunan ve sektöründe 40 yıllık deneyime sahip olan bir firma. İşimize seramik sektöründe otomasyon işleri yaparak başladık. 30 yıldır 2 ana sektöre yoğunlaşmış durumdayız. Bunlar; seramik konusunda otomasyon ve lojistik. Lojistik işi 1985 yılında ortaya çıktı. Piyasaya girmemizi sağlayansa dikey stoklama makinelerimiz oldu.
Şu an hangi çözümleri sunuyorsunuz? Ürünler nerelerde kullanılabilir?
Lojistiğe sunduğumuz çözümlerde, iki alan üzerine yoğunlaşıyoruz. Paletli depolar için AS-RS dediğimiz “stacker crane” robotlar yapıyoruz. Diğer çözümümüz ise orta ve küçük ölçekli ürünlerin depolanmasında kullanılan Modula markalı dikey stoklama sistemi. Modula, endüstrinin her alanında kullanılabilir. Her firmanın bir depoya ihtiyacı var. Bu depoyu verimli kullanması gerekiyor. Dikey stoklama depoyu en efektif şekilde kullanmaya olanak sağlıyor.
Sistemin avantajlar nelerdir?
Tavan yüksekliği kullanılarak alandan fazla miktarda kazanılabilir. Bütün ürünler kapalı bir alanda depolandığı için ürünlerin güvenliği maksimum seviyede olur. Ürünlere dışarıdan ulaşmak çok zordur ve ürüne ulaşım yetkilendirilebilir. Ürüne ulaşma aşamasında operatör hiç zaman kaybetmez. İstenilen ürün tek düğmeyle operatöre gelir. Çalışan kişi herhangi bir eğilme ve kalkma hareketi yapmadığı için onun da sağlığı korunmuş olur. Mezanin raf sistemlerinde olduğu gibi operatör bir yerlere tırmanmak zorunda da değil. Bunlar zaman kaybını önlemek ve personelin sağlığını korumak için çok ciddi kazançlar.
Sektörün en yüksek ve en geniş depoları
Modula maksimum kaç metre yapılabilir?
Sektörde en büyük makineyi yapabilen tek şirketiz. 14 metre yüksekliğinde bir makineyi rahatlıkla yapabiliriz. 4,1 metre tepsi genişliği sağlıyoruz. Bu da sektörün en geniş tepsi ölçüsü demek oluyor.
Modula ürünleri kaç ülkede satılıyor? Türkiye partneriniz Üçge Depo Raf Sistemleri hakkında neler söylemek istersiniz?
27 ülkede Modula ürünleri satılıyor. Bazı ülkelerde şubelerimiz bazı ülkelerde bayilerimiz aracılığıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye’de Modula satmak için Üçge’yi seçtik. Üçge bizim çok değer verdiğimiz yetenekli bir partnerimiz. Yüksek müşteri portföyü ve geniş bir kadroya sahip bir şirket. Teknolojik altyapıları da çok üst seviyede. Büyüyen ve gelişen Türkiye pazarına yeni girdiğimiz için bir tökezleme dönemindeyiz. Ama en kısa sürede toparlanacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için Türkiye çok önemli bir yer. Gelecek dönemlerde de bu partnerliği sürdürmeyi düşünüyoruz ve birlikte daha güçlü işler çıkarmayı hedefliyoruz.
Türkiye’de ve dünyada satmayı hedeflediğiniz satış rakamı nedir?
Türkiye pazarına yeni girdiğimiz için 2015 sonuna kadar 50 makine satma hedefindeyiz. Dünyada ise 800 makine satmayı hedefliyoruz. Türkiye’de güçlendikçe Üçge ile daha yüksek rakamlara çıkacağımıza eminim.
Firmanın Diğer Haberleri
Üçge DRS’den Yıldız’a dev depo
Üçge Depo Raf Sistemleri, Yıldız Holding’e bağlı Karma…Lojistik Yönetim Zirvesi’nde Üçge rüzgarı
HR Dergi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen…Üçge DRS Laboratuarı
Türkiye’nin ilk ve tek Depo Raf Sistemleri Laboratuarı,…Lojistikte inovotif depo raf sistemleri
Lojistik dünyasındaki verimliliğin en önemli anahtarı,…Üçge DRS, Moskova’da
Dünyanın pek çok ülkesinde düzenlenen fuarlarda Türkiye’nin…Üçge Drs, Modula ile anlaştı
Yaşlı dünyamızın dinamik firmalarından Üçge DRS ile İtalyan…Frankfurt’ta Üçge DRS farkı
Türkiye’nin depo raf sistemleri konusunda lokomotif firması…Üçge DRS Amerika’dan sonra Almanya’da
Yılın en önemli İntralogistik etkinliği olan Logimat 2013…
Gündem
Atilla Yıldıztekin
Perakende ürünlerde depolama sorunları